Return to site

Hvem skal passe mit syge barn?

Jeg kender svaret...

Jeg har længe gået med tanken om og lysten til at skrive mit første blogindlæg...
Tiden har været knap, og i bund og grund har jeg nok bare været nervøs og i tvivl om, hvad emnet skulle være.

Nu kom det lige til mig, så nu prøver jeg!

Kaja er syg... Hun er 9 måneder gammel og har været syg on/off de sidste 2,5 måneder. Hvad fejler hun dog, spørger du..? Tja... Hvis bare jeg vidste det!
Hun har som minimum været forpint af tandfrembrud, maveonde og øresmerter, men hvem ved, om der er eller har været mere end det? -men det var egentlig heller ikke det, der var min pointe...
Heldigvis er situationen således lige nu, at jeg går hjemme på barselsorlov og derfor behøver vi ikke bekymre os om, hvor hurtigt hun mon bliver rask eller hvem vi mon kan få til at passe hende i morgen!
Men det ville være virkeligheden, hvis jeg var startet på arbejde igen.
På mit arbejde har jeg mulighed for at afholde barnets 1. og 2. sygedag, HVIS ARBEJDET TILLADER DET. -og hvor mange af jer kender ikke til, hvordan arbejdspresset ser ud på de danske fødegange for tiden..?? (Måske et emne til et andet blogindlæg ;-)

Det vil altså sige, at medmindre vi er så “heldige” at ramme en weekend, så skal jeg altså med det samme se mig om efter alternative muligheder for at få passet mit syge barn, så jeg kan passe mit arbejde!
Det kan være en vanskelig opgave, i det samfund vi lever i dag, hvor de fleste bedsteforældre fortsat har mange år tilbage på arbejdsmarkedet.
Hvis det så alligevel skulle lykkes, så skal jeg slæbe mig selv på arbejde efter en nat med manglende søvn, fordi mit barn måske har kastet op, været vågen 117. gange pga hoste/feber/snot eller noget helt tredje og så skal jeg iøvrigt ind på en fødestue og give 110% af mig selv, så det fødende par får en fantastisk og unik oplevelse til fødslen af deres barn! Men den allervigtigste opgave ligger i at sikre, at alle går derfra med livet i behold!! Det er MIT ansvar!

Og når jeg så liiige har arbejdet lidt over, fordi kvinden måske fødte lige i vagtskiftet, eller der bare var lidt for travlt, ja så skal jeg skynde mig hjem og overtage pasningen af mit syge barn, hvis jeg nu engang har flere kræfter tilbage...
Hmm… Det kom hurtigt til at handle ret specifikt om mig og min profession, og det var egentlig ikke helt min hensigt, da det er fuldstædig underordnet, hvilket arbejde du har, der skal passes!
Det jeg gerne vil have til at stråle igennem her er, at intet barn fortjener at blive passet af andre end sine primære, når det er sygt! Ingen forældre burde være nødsaget til at lade deres barn passe, når det er sygt! Alle burde have en lige chance for give den nærhed, pleje og omsorg et barn har brug for ved sygdom, så barnet kan blive frisk igen og først vende tilbage daginstitution (eller andet), når der ikke længere er risiko for at smitte de andre børn, så de og deres forældre må igennem præcis samme omgang…
Synes du også, at vi skal prøve at råbe politikerne op og arbejde på en løsning, der kan komme vores børn mere tilgode?
Så kig ind på denne underskriftsindsamling og støt..!!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly